Ratujmy Wschowę !!!

Ponownie uruchomiono możliwość pisania postów przez niezarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: Stforek, wilku

Re: Ratujmy Wschowę !!!

Postprzez rafk74 N kwi 12, 2009 19:49

W sumie to prawda. Nieładnie się zachowałem. Dobrze, że Pan tupnął nogą, bo do mnie można tupnąć :wink: Szczerze mówiąc, to nie wiem co znowu mnie podkusiło, żeby taki post sprokurować. Z tymi środowiskami, to oczywiście przesadziłem. Nikt na mnie nie czeka. A jak czeka, to raczej jakoś tak półgębkiem, w pół kroku, przez drzwi. Ale jeżeli myślę o tych samych środowiskach, które tutaj Pan raczyłeś zasugerować wielokropkiem, to grubo Pan przesadziłeś :wink:

W sumie też nie wierzę w polityczne zmiany na szczeblu regionalnym. Ale też - w pewnym sensie - jestem politycznym analfabetą. Acz znam ludzi w moim wieku :wink: którzy wierzą i ok.

Zmiany obserwuję wbrew pozorom, ale z czego one wynikają? Z takiego pozytywistycznego przesądu. Np. - wyleciało mi z głowy nazwisko - historyczka bodajże, kobieta, która dzieciakom z podstawówki przybliża historię miasta. chyba raz w tygodniu, za friko (?). Gdzieś tam wyjeżdżają, w okolice. zwiedzają jakieś zabytki. W pewien sposób wirtualnie obejmują patronat nad zapomnianymi zabytkami we Wschowie. To pewnie nie jest jedyna osoba. Pewnie jest ich więcej. Na pewno.

Ratowanie Wschowy od wielkich kroków jest oczywiście możliwe. Udowodniły to rewolucje. Ja jestem znowu niedowiarkiem i ufam małym krokom, ale do celu. Bicie piany i populizm jest szkodliwy :wink: - a do pewnego stopnia tak odebrałem ten wątek. Możliwe, że przesadziłem.

serdecznie pozdrawiam
To, co dla patrzących jest sprzeczne, w nim samym jest najzupełniej konsekwentne
rafk74

Postprzez pinek Pt kwi 17, 2009 10:04

po postach ( po prawdzie nie wielu ) wynika, że niezadowolenie wzrasta. Pytanie czy potrafi ono zostać przekute w czyn. Jest jeszcze trochę czasu do następnych wyborów. Od słów do czynów trzeba przejść. Nie ma nic trudnego w zawiązywaniu komitetu wyborczego i walki w wyborach samorządowych. Do dzieła :)
jak coś to gg: 42869
pinek

Postprzez ratujmy Pn kwi 20, 2009 11:28

Popieram w 100 % poprzedni post. Zamiast gadać i biadolić stwórzmy strone internetową albo jakąkolwiek gazetkę, która będzie obnażać nieudolnośc władzy. Może być anonimowa - to da im do myślenia. Spotkajmy się we Wschowie ! Czekam na odzew.
ratujmy

Postprzez Blaise Pn kwi 20, 2009 15:28

Ratujmy, ratujmy... :)

Anonimowa gazetka? Ludzie, opamiętajcie się z takimi pomysłami

Ja sie pytam kto za to wszystko zapłaci? Może wszyscy zrobimy zrzutkę i wydamy tą gazetkę?

Już widzę te tytuły: SKANDAL we wschowskim magistracie, Kolejne pieniądze wyrzucone w błoto...
a do tego wielkoformatowe zdjęcia jak z Super Expressu :rotfl:
Blaise

Postprzez ratujmy Śr kwi 22, 2009 7:22

Masz lepszy pomysł ? W jaki inny sposób chcesz pokazać, co się we wschowie dzieje ? Wschowa to średniowiecze !
ratujmy

Postprzez Stforek Pn kwi 27, 2009 13:38

hmmm kazda inicjatywa jest sluszna ta mneijsza i ta wieksza... burza mozgów... worek pomysłów ;) trzeba zebrac sie w sobie i zastanowic, co tak naparwde warto bylo by zmienic by nie tylko rzucac pustymi populistycznymi hasłami.

Pozdrawiam

ps.
Rafk74 madrze pisze ;)
Stforek
Administrator

Postprzez wilku Cz lip 29, 2010 22:12

to zorganizuj burzę mózgów. Lokal się znajdzie. Lista osób, miejsce, czas, jakiś animator Pomysły, pomysły, zero krytyki i konfrontacji
I like beer
wilku

Poprzednia strona

Powrót do Dla każdego